Jeśli chodzi o typowe produkty dostarczające białko to u mnie wygląda to tak: 3 jaja 50g cyca 100g cyca/150g karkówki 130g mutanta 100g cyca 40g nitroprogen Z tego mam jakieś 2g/KMC. Chociaż muszę coś dorzucić, bo to liczyłem dla 74kg, a już jest prawie 77 . Dietę mam tak ułożoną, że nie ma czegoś takiego, że czuje głód. Momentami muszę wpychać [...]
[...] barwy mięsa peklowanego i jego przetworów wynosi około 30-50 ppm (mg/kg). Podczas oddziaływania azotynów na mięso powstaje typowy zapach i smak, zdecydowanie różniący produkty peklowane od poddanych wyłącznie działaniu soli kuchennej, który określa się terminem "aromat peklowniczy". Aromat produktów mięsnych peklowanych surowych [...]
[...] jedzeniem. Nie rozdzielam tego na zasadzie: po treningu bez tłuszczy, przed snem bez węglowodanów, cała pula węgli około treningowo. Tylko w każdym posiłki BTW. Różnorodne produkty, ziemniaki, makarony, ryże, dlatego dziwi mnie że przy tak małej wadze i treningu 4x tydzień wciąż jest za mało ;) Typ budowy: chudzielec ale nie jak adkens bez [...]
[...] jedzeniem. Nie rozdzielam tego na zasadzie: po treningu bez tłuszczy, przed snem bez węglowodanów, cała pula węgli około treningowo. Tylko w każdym posiłki BTW. Różnorodne produkty, ziemniaki, makarony, ryże, dlatego dziwi mnie że przy tak małej wadze i treningu 4x tydzień wciąż jest za mało ;) Typ budowy: chudzielec ale nie jak adkens bez [...]
[...] sobie że posiłek przetreningowy nam tam krązy bo na treningu to on jeszcze leży w kichach i nie wygląda ani pachnie za fajnie %-) po prostu wzmożony przepływ krwi usuwa produkty uboczne które powstały w czasie treningu, sprawia że wiecej tlenu i składników odżywczych, dostanie się do mięśni, bo znalazło się więcej krwi. Nie mniej też [...]
[...] mniej bialka poniewaz okreslony gatunek bakterii znajdujacy sie w jelicie grubym posiada zdolnosc syntezowania bialka z weglowodanow,ktorych dostarczamy spozywajac produkty roslinne" To już jest herezja. Przeżuwacze spożywają pokarm bardzo ubogi w białko (pokarm wyłącznie roślinny o dużej zawartości celulozy). Niedobory w [...]
[...] BTW zbliżone najgorsza smakowo ta z Lidla. Co do produktów Low Fat - na prawdę nie wiem jak jest w Polsce,ale tutaj gdziekolwiek nie pojadę mają swoje produkty LF https://lh3.googleusercontent.com/-XkTZkM8OGiY/U2pX55mBd4I/AAAAAAAAE_0/U23cxIDRdC4/s640/20140506_210634.jpg wiadomo że smakowo to Danone nie będzie - ale BTW [...]
[...] spożycie dla kobiet aktywnych. 4. Newralgiczne składniki pokarmowe w diecie kobiet Paradoks żelaza - zapotrzebowanie warunkowane płcią - epidemiologia niedoborów - produkty zasobne w żelazo Bezcenna witamina D - witamina o wszechstronnych właściwościach - epidemiologia niedoborów - niedobory witaminy D a ryzyko rozwoju nadwagi i [...]
[...] dla mnie dosyć dziwne jest, że niektórzy przy diecie redukcyjnej całkowicie rezygnują z tych produktów podczas, gdy niemal w każdym posiłku uwzględniają ryż lub inne produkty zbożowe. Zmieniony przez - LukaszK w dniu 2013-06-09 10:14:22 Oglądałem raz filmik bodajże autorstwa Michała Karmowskiego, który wypowiadał się właśnie na temat [...]
[...] móc odbudować z nadkompensatą uszkodzone treningiem mięśnie musi pobierać z krwi różnego rodzaju materiał "budulcowy" . A mówiąc prościej to my jedząc odpowiednie produkty i o odpowiednich porach pomagamy lub przeszkadzamy organizmowi w tym całym procesie. A tłumacząc już jak dla dziecka aby zbudowac mur (nasze mięśnie) potrzebne są [...]
[...] ludzie piszą że w PL nie ma produktów LowFat,jak ja u siebie na wsi mam polskie produkty nawet LF Do tego sosik: https://lh3.googleusercontent.com/-ZL-nqzk8S3A/U4RdjPZyn4I/AAAAAAAAFL0/Mu-DOrtwDjQ/s576/20140526_204000.jpg [...]
[...] jesteś na dobrze zrównoważonej diecie kulturystycznej, możesz dostarczać do organizmu niewystarczającą ilość witamin i minerałów. Pamiętając o tym, wybieraj naturalne, pełne produkty organiczne zamiast przetworzonych i świeże lub mrożone zamiast Konserwowanych. Ponadto stosuj suplementy, by uchronić się przed niedoborem mikroelementów. WODA [...]
I Posiłek Produkty Ilość Białko Węglowodany Tłuszcze Kcal Orzechy wł. 50g 28(12zw.) 46 47 714 Płatki owsiane 70g Jaja kurze 3x 180g ok, ale dodaj warzywa. Zmniejszyłbym ilość orzechów, bo 50gto sporo, a dużo tłuszczu masz już w jajkach. Za to zwiększył bym ilość owsianych II Posiłek Produkty Ilość Białko Węglowodany Tłuszcze Kcal Chleb żytni [...]
[...] ponieważ ich energia uwalniana jest stopniowo, a nie na zasadzie eksplozji tak jak jest to w przypadku cukrów prostych. Najlepszym źródłem węglowodanów złożonych są takie produkty jak ryż, kasza, makarony. Lecz nie odrzucajmy całkowicie cukrów prostych, bo np. po treningu przyda się szybkie uzupełnienie glikogenu w mięśniach do tego mogą [...]
[...] ponieważ ich energia uwalniana jest stopniowo, a nie na zasadzie eksplozji tak jak jest to w przypadku cukrów prostych. Najlepszym źródłem węglowodanów złożonych są takie produkty jak ryż, kasza, makarony. Lecz nie odrzucajmy całkowicie cukrów prostych, bo np. po treningu przyda się szybkie uzupełnienie glikogenu w mięśniach do tego mogą [...]
[...] Jak najbardziej mogę polecić marki Iron Horse i Golden Lion za godne zaufania! Produkty są wysokiej jakości i działają, a teraz z tego co widziałem wychodzą coraz ciekawsze produkty jak suplement przed treningiem oraz gainer. Są to nowe firmy wchodząca na rynek, wiec jeśli nic się nie zmieni(na gorsze) będzie dobra konkurencją dla pozostałych [...]
[...] na jesień. Ocena 4,5/5 Creapure+ala+b1 Pierwszy raz próbowałem kreatyny w formie creapre za namową Tomka. Jeśli chodzi o działanie to śmiem twierdzić że identyczne jak produkty z zachodu. Przypływ siły odczuwalny w trzecim tygodniu i utrzymał się praktycznie do tego samego poziomu aż do końca testu. Niestety jest jedna wada produktu [...]
[...] gdyż są to węglowodany mocno przetworzone, które zawierają masę chemicznych dodatków i 'śmieci' by oszukać nasze zmysły i lepiej nam smakowało. Nie dziwne więc, że przecież produkty naturalnego pochodzenia mają zazwyczaj nie miły smak, szybko się psuję, co nie? Więc do Was wybór należy albo jecie to co sztuczne albo skupiacie się na diecie i [...]
[...] Kapusta kiszona Zawiera bakterie kwasu mlekowego, które przywracając równowagę kwasowo-zasadową, korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit. Kapusta usuwa też trujące produkty przemiany materii i zawiera dużo witaminy C. Algi Są wysoko cenionym źródłem jodu, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania tarczycy. Jego niedobór [...]